Het is een beetje een gevaarlijke opmerking met alle bezuinigingen die als donkere wolken boven de Publieke Omroep hangen, maar het is waar: Lubach kan net zo goed bij de commerciëlen als bij de staatsbetaalde omroep. En, eerlijk is eerlijk, het kan de gemiddelde kijker niks schelen welk logo er in de linkerbovenhoek staat.
Pieter-Jan bekijkt het
Redacteur Pieter-Jan Rodenburg zet zich wekelijks achter het scherm om zich te verwonderen over het aanbod.
De eerste afleveringen waren helemaal vertrouwd. Even een klein Zondag met Lubach-bingo
Arjen vertelt ons hoe we moeten leven
Jazeker! Op de eerste avond verzette hij zich al tegen het uitfluiten van spelers, maar aflevering twee was helemaal raak: een tirade tegen vochtig toiletpapier door de wc! Gelukkig, het morele kompas van seculier Nederland is er weer.
Arjen duidt de tijd
Jawel, ook bij RTL is hij een beetje de dominee van de NPO. Streep maar af! Dat doet hij met een wedstrijdje A.I.-Arjen (met een verrassende uitkomst en wat gezonde zelfspot).
Arjen probeert viral te gaan
Jazeker! Met een overdreven ronkend, masculien filmpje over onze premier. Want (haha) de naam (hahahaha) van onze (hahaha, ik houd het niet meer) premier (hikhikhaha) betekent in het (hihihih) Engels (ik lig dubbel): piemel! Dus de ‘Dicktator’ met zijn ‘big dick energy’ is de redder van Europa, de sterke man van het continent.
Het team van Arjen
Helemaal compleet, die zijn met ‘m meegegaan naar RTL. Dus mocht Diederik Smit de sport analyseren en kwam in aflevering twee een groot deel van het team langs.
Publiek op tv dat net iets harder lacht dan jij thuis
Honderd keer raak. Veel mensen vermoeden dat het een lachband is, maar dat klopt niet. Het is zoals met alle grappen: je moet erbij zijn, dan is het pas echt leuk.
Toch maar bezuinigen dan?
Voorlopig lijkt Lubach het bij de commerciëlen dus gewoon net zo goed te doen als bij de publieken. Maar voordat je denkt: bezuinigen maar, die publieke omroep is nergens voor nodig: kijk even de 10 geboden-docuserie van de EO. Stuk voor stuk intense, indrukwekkende docu’s die echt ergens over gaan. Die je bijblijven.
Dat vind je niet bij de commerciëlen.